Uudised
14. oktoober, 2014

Farmi tõi esimesena Eestis turule laktoosivaba hapukoore

Maag Piimatööstus tõi esimesena Eestis turule laktoosivaba 10-protsendilise rasvasisaldusega hapukoore, milles on kõik olulised põhitoitained. Samuti sisaldab see vajalikke mineraalained koos oluliste kaltsiumi- ja fosforiühenditega.
Hapukoor ja teised hapendatud piimatooted sisaldavad tänu piimhappebakteritele juba loomulikult vähe laktoosi. Farmi uues hapukoores on lõhustatud ka see vähene laktoos ning nüüd sobib toode ka neile, kes laktoosi üldse ei talu.

Laktoositalumatus on ainevahetushäire, mille põhjuseks on laktaasi puudulikkus. Laktaas on ensüüm, mis lõhustab soolestikus laktoosi ehk piimasuhkru kaheks lihtsuhkruks (glükoosiks ja galaktoosiks), et see saaks imenduda peensoolest verre ning osaleda ainevahetuses. Kui laktaasi pole piisavalt, liigub laktoos peensoolest jämesoolde, kus mikroobid seda lagundavad ja mille tagajärjel tekivadki inimesel gaasid ning muud soolevaevused.

Sel sügisel tuli Maag Piimatööstus turule laktoosivabade toodetega ning lisaks hapukoorele on praegu valikus kolme sorti laktoosivabu jogurtijooke. Farmi laktoosivaba hapukoor on 200-grammises pakendis ning 100 grammi toote toiteväärtus on 118 kcal.